Utazása alatt is legyen biztonságban

Kösse meg utasbiztosítását online, gyorsan, egyszerűen.

Európai autós nyaraláskor is szükséges utasbiztosítást kötni?

Sokan azt gondolják, hogy az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya) elegendő védelmet nyújt utazás során. Ezzel szemben az igazság az, hogy a legtöbb nyaralóhelyen nincs EEK szerződött partner, így egy egyszerű gyomorrontás is hatalmas kiadást jelenthet, egy komolyabb baleset pedig a család egzisztenciális biztonságának a végét is jelentheti. Ne kockáztasson néhány száz forint megspórolása miatt.

Példák, amikor nagy segítség az utasbiztosítás

Ha repülős utazás során nem vagy nem időben, nem a feladott tartalommal érkezne meg poggyásza.

Ha külfödön megbetegedne.

Ha külfölfön balesetet szenvedne.

Ha ellopnák a strandon értékeit.

Ha műszaki hibás lenne az autója és a helyiek nem értenek csak horvátul, olaszul, stb.

Ha idő előtt haza kellene utaznia pl. baleset miatt.

Ha le kell mondania az utazsát egy előre nem látott ok miatt (storno biztosítás).

Mit nyer velünk?

Gyorsaság

Akár néhány percen belül megkötjük utasbiztosítását.

Egyszerűség

Szerződését akár online, néhány adat megadásával meg tudja kötni.

Szakértelem

Fontos, hogy úgy legyen megkötve a biztosítás, hogy kár esetén a biztosító fizessen.

Gyakran ismételt kérdések

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) nem elég európai autós utazáshoz?

A legtöbb nyaralóhelyen, főleg a tengerparti turisztikai paradicsomokban magánkórházak működnek, ahol az EEK kártya nem sokat ér, ugyanúgy ki kell fizetni a kórházi számlát. És egy baleset esetén jellemzően ide fognak elszállítani. Ráadásul egy fogászati kezelés vagy gyomorrontás miatti ellátást sok esetben nem térít az EEK szerződött helyi partnere. Egy komolyabb orvosi beavatkozás miatti hazaszállítás szintén súlyos százezrekbe kerülhet. Jobb tehát, ha rendelkezik utasbiztosítással, így nem érheti kellemetlen meglepetés.

Ha autóval megyek, miért kell utasbiztosítás?

Az autós utazók ha lehet, még nagyobb kockázatot futnak, hiszen az egészségi kockázatokat ők sem kerülik el, de a baleset veszélye nagyobb, nem is beszélve a gépjármű esetleges meghibásodásáról. Volt olyan ügyfelünk, aki Olaszországban akadt el autójával, de a helyi autószerelő az olaszon kívül nem beszélt nyelvet. Az utasbiztosítója viszont megszervezte olaszul a szervízt, aznapra a szállást helyben, másnapra egy csereautót, majd a saját autó elszállítását a nyaralásukra. Biztosítás nélkül nem így végződött volna a történet...

A bankkártyámhoz kapott utasbiztosítás elég?

A bankkártyás biztosításokat érdemes utazás előtt ellenőrizni és összevetni egy általunk küldött ajánlattal. A tapasztalatunk az, hogy a nagyobb összegű, de ritkábban előforduló káresetek térítik a bankkártyához adott biztosítások, míg a gyakoribb kisebb összegű káresetek (pl. strandlopás vagy betegség esetén másik repülőgép szervezése vagy hozzátartozó ottmaradása, stb.) csak külön utasbiztosítással térülnek.

Csak Horvátországba megyek, szükségem van utasbiztosításra?

Horvátország is külföld, nem érdemes kockáztatni. Nincs annál kellemetlenebb, mint a határtól száz kilométerre költeni több százezer forintot, miközben egy kávé áráért bebiztosíthatta volna magát és családját.

Mekkora biztosítási összegek választhatóak?

Három biztosítási összeg közül választhat: 300 000 Ft, 500 000.- Ft vagy 800 000 Ft.

Ha külföldön káreset ér, mit kell tennem?

A biztosítás megkötésekor megkapja a kötvényét és egy telefonszámot, melyet kinyomtatva vagy a mobilján e-mailben érdemes megőriznie. A telefonszámon magyarul fognak segítséget nyújtani, a kötvényszám az azonosításhoz kell.

Mi a határideje a biztosítás megkötésének?

Még az országhatár elhagyása előtt rendelkeznie kell élő utasbiztosítással. Külföldről már nincs lehetősége megkötni. Ezzel a káreset utáni biztosításkötést tiltja a biztosító és a kockázatközösség (a többi utas) érdekeit védik.

Loading