Biztos nyugdíj az időskori méltóságért

A nyugdíjbiztosítás biztonságos, kiszámítható út saját nyugdíjához, melyhez 130 ezer Forint adójóváírás jár. Válasszon garantált vagy változó hozamú megoldást még ma!

MIT VESZÍTHET, HA AZ ÁLLAMRA BÍZZA MAJDANI NYUGDÍJÁT?

Magyarország Alaptörvénye (XIX. cikk (4) bekezdés) megszüntette a korábbi Alkotmányban biztosított jogot (70/E), mely garantálta, hogy a nyugdíjjárulék alapján nyugdíjjogosultságot szerezzünk. Az ezt kifejtő videót ide kattintva tekintheti meg. Ezen túlmenően a hatályos Ptk. (Polgári Törvénykönyv) kötelezi a gyermekeket szüleik eltartására. 

Más szóval: az állam felelősségét áthelyezték a gyermekekre. Az állam bármikor csökkentheti a nyugdíjakat, hiszen a gyermekek kötelesek eltartani a szülőket. 

MELY ESETEKBEN ÉRI MEG ÖNNEK NYUGDÍJMEGTAKARÍTÁST INDÍTANIA?

Ha szeretne évente 280 ezer Forint adójóváírásra szert tenni.

Ha Ön minimálbérre van bejelentve.

Ha Ön EVA-s vagy KATA-s vállalkozó.

Ha Ön magas bejelentett jövedelemmel rendelkező alkalmazott.

Ha Ön szeretné nyugdíjasként is megtartani megszokott életszínvonalát.

Ha Ön nem szeretné az aktuális gazdaságpolitikának kiszolgáltatva várni nyugdíjas éveit.

Mit nyer velünk?

Alaposság

Egy hosszú távú döntésnél elengedhetetlen, hogy minden fontos információt megkapjon még a szerződéskötés előtt.

Támogatás

A nyugdíjcélú megtakarítások tartam alatti "kézben tartása" a végeredmény szempontjából jelentős többletet fog jelenteni.

Szakértelem

A hozzáadott érték magasabb nyugdíjat fog Önnek jelenteni. Ne próbálkozzon lelkes amatőrökkel, forduljon hozzánk!

MIÉRT A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS?

Mert négy esetben is fizet: nyugdíjkorhatár elérése, kedvezményes nyugdíjkorhatár elérése, halál, 39%-ot meghaladó mértékű rokkantság.

Mert garantáltan legkésőbb az Ön 65 éves korában szolgáltat.

A biztosítók a legtőkeerősebb és legtapasztaltabb nyugdíj kifizetők világszerte.

Mert évente akár 130 ezer Ft adójóváírást is kaphat.

Mert kiemelkedő hozamokat érhet el tanácsadója segítségével.

Mert a szerződés rugalmasan követi a folyamatosan változó életkörülményeit.

A különböző nyugdíjmegtakarítási módokkal összesen évente 280 000 Ft adójóváírásra tehet szert. Ezek összehasonlítását ide kattintva olvashatja.

Gyakran ismételt kérdések

Kik a nyugdíjbiztosítás alanyai?

Mint minden életbiztosítás esetében, a nyugdíjbiztosításnál is három szereplőt különböztetünk meg: szerződő, biztosított és kedvezményezett.

A nyugdíjbiztosítás szerződője a díjfizető, így ő kapja meg az adójóváírást.

A biztosított az, akinek a nyugdíjba vonulásakor fog fizetni a biztosító.

A kedvezményezett az a személy, aki halál vagy lejárat esetén a biztosítási vagy lejárati összeget megkapja.

A szerződő személye eltérhet a biztosítottól és a kedvezményezettől is, de nyugdíjbiztosítások esetében a biztosított és a lejárati kedvezményezett személye meg kell, hogy egyezzen.

Hogy működik az adójóváírás?

A nyugdíjbiztosításra az adott évben a szerződő által befizetett megtakarítás 20%-át a személyi jövedelemadójából a NAV átutalja az Ön nyugdíjbiztosításának az alszámlájára. Ehhez az összeghez nem tud hozzáférni, csak a nyugdíjbiztosítás valamely szolgáltatása esetén. Az adójóváírásról szóló igazolást az adott megtakarítási évet követő január 31-ig a biztosító megküldi a szerződőnek, aki ennek alapján el tudja készíteni az adóbevallását és visszaigényelni a 20% adójóváírást. A NAV az adóbevallás benyújtását követően 30 napos határidővel átutalja az összeget a nyugdíjbiztosítási számlára.

Milyen esetekben szolgáltat a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosításoknak törvényben meghatározott esetekben kell szolgáltatniuk:

 1. Amikor a biztosított eléri a nyugdíjkorhatárt.
 2. A biztosított korkedvezményes nyugdíjba vonul (pl. a nők 40 éves munkaviszonyt követően) és a nyugdíjjogosultságát a nyugdíjszelvényével igazolni tudja.
 3. A biztosított elhalálozása esetén.
 4. A biztosított 39%-ot meghaladó tartós egészségkárosodása (rokkantság) esetén.
KATA-s vagyok, kaphatok adókedvezményt?

Nem. KATA-sok nem fizetnek személyi jövedelemadót, így nincs miből visszaigényelni az adójóváírást. De egy KATA-s vállalkozó várható állami nyugdíja az alacsony járulékfizetés miatt rendkívül alacsony, így adójóváírás nélkül is elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek nyugdíjbiztosítással.

Hogyan köthetek nyugdíjbiztosítást?

Nnyugdíjbiztosítás kötésére a törvényben meghatározottak szerint csak személyes konzultációt követően, az ügyfél igényeinek feltárása és az arra adott megfelelő termék bemutatását követően kerülhet sor. Online szerződéskötésre nincs lehetőség. Előzetes kalkulációt itt kérhet, személyes beszélgetésre pedig ide kattintva jelentkezhet.

Mikor kell visszafizetnem az adójóváírást?

Ha Ön a tartam alatt bármikor rész- vagy teljes pénzkivonást hajt végre, akkor a teljes addig megkapott adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetnie az adóhatóságnak.

Mi történik, ha emelik a nyugdíjkorhatárt?

A nyugdíjbiztosítás lejárata a szerződéskötés évében hatályos nyugdíjkorhatár elérése, így a korhatár emelésnek semmilyen hatása nincs a már megkötött szerződések tartamára.

Ezt is "államosíthatják", mint a magánnyugdíjpénztárakat?

A magánnyugdíjpénztárak esetében az adózó NAV (akkor még APEH) számára átutalt nyugdíjjárulékának egy részét az adóhatóság tovább utalta az adózó által választott magánnyugdíjpénztár számára.

A nyugdíjbiztosítás esetében viszont a magánszemély adózott jövedelméből fizeti a megtakarítását, melyre a biztosítóval szerződik, így az magántulajdonnak minősül. A két megtakarítási forma így teljesen elkülönül egymástól, nem kell tartani attól, hogy a nyugdíjbiztosítást egy jogszabályváltoztatás nyomán elveszik a szerződőtől.

A tartam alatt megszűnhet az adójóváírás?

Igen, amennyiben Ön a családi adókedvezmények vagy adónem változtatás (pl. KATA-s vállalkozó lesz) megszűnik a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége, akkor nem lesz miből visszaigényelni a 20% adójóváírást.

Másik eset lehet, ha törvény szünteti meg az adójóváírás intézményét, ekkor a már megkapott adójóváírást ez nem érinti, de a jövőben már nem lesz rá jogosult. Épp ezért érdemes minél előbb megkötni a szerződést, hogy a lehető legtöbb adóévben élvezhesse az adójóváírás előnyeit.

Mi történik, ha nem tudom fizetni a nyugdíjbiztosítást?

A legtöbb biztosító lehetőséget ad díjfizetés szüneteltetésére, díj csökkentésére vagy akár végleges díjmentesítésre is. Érdemes ún. eseti díjakat is fizetni a nyugdíjbiztosítás alszámlájára, így fizetési nehézség esetén ebből az összegből átvezethető a rendszeres megtakarításra a megfelelő összeg.

Mik az öröklési szabályok a biztosított elhalálozása esetén?

A szerződésben megjelölt haláleseti kedvezményezett megkapja a szerződésben rögzített biztosítási szolgáltatás összegét. A szolgáltatás nem része a hagyatéki eljárásnak, kivéve abban az esetben, ha nem jelöl meg haláleseti kedvezményezettet. Ekkor a törvényes örökös(ök) kapják a szolgáltatást.

Milyen adózási szabályai vannak a nyugdíjbiztosításnak?

A nyugdíjbiztosítások valamennyi szolgáltatása adó- és illetékmentes. Tartam előtti megszüntetés esetén a hozam után a kamatadó szabályait kell alkalmazni.

Megszüntethetem a tartam vége előtt a nyugdíjbiztosítást?

Igen, de ebben az esetben az addig megkapott adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetnie, valamint a legtöbb biztosító ebben az esetben visszavásárlási költséget érvényesít.

Hogyan juthatok hozzá a pénzemhez nyugdíjba vonulás előtt?

Kérhet részleges vagy teljes visszavásárlást unit linked nyugdíjbiztosítás esetén, klasszikus nyugdíjbiztosításoknál kötvénykölcsönt vagy felmondást választva tud pénzhez jutni.

Ha nőként 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba megyek, megkaphatom a pénzem?

Igen, ezt a jogot minden nyugdíjbiztosításnak tartalmaznia kell. Ebben az esetben nem érvényesítenek a biztosítók visszavásárlási költséget és az adójóváírásokat sem kell visszafizetnie.

Milyen költségek terhelik a nyugdíjbiztosítást?

Jellemzően valamilyen szerződéskötéshez kapcsolódó költség (pl. forgalmazási költség) a legmagasabb mértékű költség, de számolni kell alapkezelési, vagyonarányos és valamilyen havi adminisztrációs költséggel is. Az összehasonlíthatóságot segíti a TKM (Teljes Költség Mutató) alkalmazása, de ezek adott tartamra és díjra vannak kalkulálva, amitől eltérve jelentősen különbözhet a tényleges költség.

Van garantált lejárati összeg?

A hagyományos vagy klasszikus szerződések esetében igen, a unit linked termékek esetében természetesen nem. A garantált kamat azonban jellemzően 0% vagy ahhoz nagyon közeli mértékű, ezen felül a többlet hozamból ad visszatérítést a biztosító.

Letölthető dokumentumok

Adózási tájékoztató - Letöltés

Generali MyLife nyugdíjbiztosítás termékbemutató - Letöltés

Generali MyLife Extra nyugdíjbiztosítás termékbemutató - Letöltés

Generali MyLife Prémium nyugdíjbiztosítás termékbemutató - Letöltés

Generali MyPlan klasszikus nyugdíjbiztosítás termékbemutató - Letöltés

További kérdése van?

SZÁMUNKRA AZ Ő VÉLEMÉNYÜK A LEGFONTOSABB

Ügyfeleink mondták

"Megbízható, gyors, korrekt és szakmailag kifogástalan ügyintézés. Ajánlom!"

Móczár Rudolf

Marketing menedzser

"Krisztián megbízható, felkészült tanácsadó. Megfelelő tájékoztatást ad a megbeszélések során, hogy a legoptimálisabb döntést tudjam meghozni."

Illés Andrea

HR igazgató

"Rugalmasság, gyorsaság, pontosság és kiváló emberi kapcsolat. Ajánlom."

Dr. Megyeri Géza

Háziorvos

SZÁMUNKRA AZ Ő VÉLEMÉNYÜK A LEGFONTOSABB

Ügyfeleink mondták

"I had a great experience with the service of MaxDom. Even though I don't speak hungarian, we could communicate in english, and everything went very smoothly. Thank you Krisztián!"

Ricardo Maia

Business developer

"Már több dologban, mint pl: biztosítás, előtakarékosság, ltp kértem Krisztián segítségét és nem csalódtam. Ha mindenki ilyen pozitívan állna az ügyfelekhez, azt gondolom ennek a szakmának is jobb lenne a “híre”. Ne habozz. Keresd meg. Nem a saját, hanem a TE számodra legmegfelelőbb megoldást fogja keresni."

Farkas Gedeon

Ügyvezető

"Krisztián nagyon segítőkész volt, és arra törekedett, hogy a számunkra legjobb megoldást találja meg."

Sárközi Márta

Szervezetfejlesztési konzulens

Loading

Szeretettel látjuk irodánkban, de igény esetén Önhöz is szívesen ellátogatunk

CÍM:

1066 Budapest, Teréz krt. 42.

NYITVATARTÁS:

9:00 - 17:00

TELEFONSZÁM:

This Post Has 2 Comments

 1. Molnár István

  Üdvözlöm!

  Azután szeretnék érdeklődni, hogy Magyarországon mennyire elterjedt (van-e egyáltalán olyan) biztosító, vagy bank amelyik egyszeri díjas, járadékszolgáltatást végez. Lehet nem jól mondom és járadékbiztosítás inkább. Olyan után érdeklődöm, ahol egy nagyobb összeg befizetése után rögtön (tehát nem a nyugdíjkorhatár elérésekor ) folyósítani kezdik havonta a járadékot, mondjuk akár 20-30 évig.

  Ha ilyen kérdésekkel nem is foglalkoznak, akkor elnézésüket kérem.

  Üdvözlettel: Molnár István

  1. Szűcs Krisztián

   Kedves István!
   Van lehetőség arra, amit kér. Egyszeri díjas életbiztosítás terhére kérhető rendszeres pénzkivonás, akár a befizetés utáni első hónaptól kezdődően.
   Ha érdeklik a részletek, kérem írjon e-mailt az elérhetőségeivel, felveszem Önnel a kapcsolatot.
   Üdvözlettel, Szűcs Krisztián

Vélemény, hozzászólás?