TB (OEP) igazolás online igénylése CSOK-hoz, Babaváró kölcsönhöz

TB (OEP) igazolás online igénylése CSOK-hoz, Babaváró kölcsönhöz gyorsan, egyszerűen.

A társadalombiztosítási jogviszony igazolása elengedhetetlen a CSOK támogatás igénybevételéhez, a CSOK-hoz vagy a Zöld Otthon Program (ZOP) hitelhez kapcsolódó OTK (Otthonteremtési Kamattámogatás) hitelhez és a babaváró kölcsönhöz. A TB (OEP) igazolás nélkül ugyanis ezek a támogatások nem igényelhetőek. Nem szükséges azonban személyesen bemenned a kormányhivatalhoz, hiszen nagyon egyszerűen és gyorsan, sorbanállás nélkül is igényelheted online.

TB igazolás online igénylése lépésről lépésre:

 1. Tölsd le az igénylőlapot babaváró kölcsönhöz innen, CSOK-hoz pedig innen. FIGYELEM! A 2024. január 1-től igényelhető CSOK Pluszhoz még nincs elérhető igénylőlap a NEAK oldalán, ezért ezzel kapcsolatban mindenképp egyeztess a kormányhivatallal. Ha online igényelnéd a TB igazolást, akkor add be a CSOK-hoz valót, de a megjegyzés rovatba írd be, hogy CSOK Pluszhoz lesz. Lásd később.
 2. Tölsd ki az igénylőlapot az adataiddal gépen vagy kinyomtatás után kézzel. Írd rá akár kézzel, hogy CSOK Pluszhoz kéred.
 3. A kitöltött dokumentumot nyomtasd ki és írd alá, majd szkenneld/fényképezd le.
 4. Nyisd meg az epapír oldalát ide kattintva.
 5. Lépj be ügyfélkapus belépési adataiddal.
 6. A témacsoportnál válaszd ki a "kormányhivatali ügyek"-et, az ügytípusnál pedig az "egészségbiztosítási pénztári feladatok"-at.
 7. Címzettnek az állandó lakóhelyed szerint illetékes Kormányhivatalt válaszd ki. Pest megyében a Budapest Főváros Kormányhivatalát.
 8. A levél tárgya legyen értelemszerűen a babaváróhoz vagy CSOK-hoz szükséges TB igazolás igénylése.
 9. A levélben röviden írd le, mit szeretnél és hogy elektronikus és postai úton is kéred az igazolást. Érdemes leírni a levélbe a levelezési címedet is, főleg, ha eltér az állandó lakcímedtől. IDE IS ÍRD L E, HOGY CSOK PLUSZHOZ LESZ!
 10. Kattints a "tovább a csatolmányokhoz" gombra.
 11. Töltsd fel a már kitöltött, aláírt és beszkennelt/lefényképezett igénylőlapot, majd kattints a "Tovább a véglegesítéshez" gombra.
 12. A következő oldalon ellenőrizheted, hogy mindent jól töltöttél-e ki. Ha igen, akkor katt a "Küldés" gombra.

Valahogy így kell kinéznie a helyesen kitöltött űrlapnak:

TB igazolás igénylése CSOK-hoz, babaváró kölcsönhöz online, ügyfélkapun keresztül
TB igazolás igénylése CSOK-hoz, babaváró kölcsönhöz online, ügyfélkapun keresztül

Ezzel el is készültél. Elektronikus úton 3-4 nap, postai úton 7-8 nap múlva érkezik a válasz, ideális esetben a TB igazolás.

Ezután következik a banki ügyintézés, amelyhez díjmentes segítséget tudunk adni. Banksemleges tanácsadásunk keretében az ötlet megszületésétől kezdve végigvezetünk egészen a folyósításig. Minden bank ajánlatát megkapod, sokszor egyedi kamatkedvezményekkel (kamattámogatott hitelek kivételével). Átbeszéljük veled, hogy melyik pénzintézetnél milyen ügymenetre és elbírálásra számíthatsz. A folyamat teljes időtartama alatt ún. zöldfolyosós ügyintézésre számíthatsz, így elfelejtheted a sorszámhúzást és várakozást, mert mindig időpontra fogsz érkezni. Felhívjuk a figyelmedet a folyamat következő állomásaira, az esetleges hiánypótlásokról időben értesítünk és még a lakáshitelhez előírt biztosítást is díjkedvezménnyel kötheted meg nálunk.

Kérj visszahívást, hadd tegyük egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá a hitelfelvételedet! ⬇

Loading

[socialrocket]

Friss fejlemények a hitelezés világából

Ne maradj le az újdonságokról, változásokról, kérd értesítésünket e-mailen!

Természetesen bármikor leállíthatod a további e-mailek fogadását. Adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.

Élet az állampapír után - avagy mibe fektessünk 2024-ben?

Poszt-állampapír korszak, portfóliókialakítás/átrendezés, részvénypiaci lehetőségek (sell in may and go away?), aktív/passzív stratégiák.


2024.05.24. 11:00