Akció időtartama: 2019.07.01. – 2020.01.17.

Az akcióban a Generali Biztosító Házőrző többlakásos épületbiztosítása terméke vesz részt.

Nap
0
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

Kármegelőzési program kiírás

A Generali Biztosító kártapasztalata szerint a többlakásos épületbiztosítási vezetékes vízkárok mintegy harmada az ejtő vízvezetékek meghibásodásaira vezethetőek vissza. A tűzesetek gyakorisága szerencsére alacsonyabb, viszont a tüzek akár emberéleteket is követelhetnek, és jelentős anyagi károkat okoznak.
A programhoz csatlakozó lakóközösségnek ezért lehetőséget biztosítanak arra, hogy a részére felajánlott kármegelőzési keret összegéig igénybe vehesse az alábbi kármegelőzési szolgáltatások egyikét:

  • az érintésvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálatot, és az erősáramú berendezések tűzvédelmi felülvizsgálatát
  • a lakóépület ejtő vízvezetékeiben (esővíz és szennyvíz ejtő-vezetékek) kamerás állapotfelmérést.

A kármegelőzési programhoz az alábbi feltételeknek megfelelő lakóközösség csatlakozhat:

  • a lakóközösség 2019. július 1. és 2020. január 17. közötti időszakban új* Generali Házőrző többlakásos épületbiztosítást köt; 
  • a lakóközösség szándéka, hogy a biztosítást legalább 3 évig fenn kívánja tartani; 
  • programhoz csatlakozó lakóközösség vállalja, hogy a biztosító rendelkezésére bocsájtja a kármegelőzési program keretében igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatban keletkezett dokumentumok másolatát.

Új szerződésnek akkor minősül a Házőrző többlakásos lakóépületek biztosítás, ha a biztosítandó épület nem rendelkezett a kockázatviselés kezdetét megelőző 90 napon belül megszűnt, a Generali biztosítónál lévő épületbiztosítással. A programban halasztott hatályú szerződéssel is részt lehet venni, illetve ingyenes előfedezettel is alkalmazható.

Hogyan vehető igénybe a kármegelőzési keret?

A program kiírásának megfelelő lakóközösség részére a Házőrző többlakásos épületbiztosítási szerződés megkötésekor a Biztosító rendelkezésre bocsájt egy Kármegelőzési keret igazolást, amelynek értéke a biztosítás első évi díjának 10%-a. 
A lakóközösség elvégezteti a programban meghirdetett kármegelőzési szolgáltatás egyikét a Generali által ajánlott vagy tetszőlegesen választott szolgáltatóval, és a szolgáltatás ellenértékeként kiállított és kifizetett számla másolatát, az elvégzett munka teljesítésigazolásának másolatával és a Kármegelőzési keret igazolással együtt beküldi a Biztosítónak az alábbi címre: Generali Biztosító Zrt., 7602 Pécs, Pf. 888

A Biztosító mindhárom dokumentum beérkezése után kifizeti a lakóközösség részére a számla összegét, de legfeljebb a Kármegelőzési keret értékéig. 
A programhoz kapcsolódó lakóközösség saját maga döntheti el, hogy a két kármegelőzési tevékenység közül melyiket választja, de csak egy szolgáltatás számolható el a Kármegelőzési keret igazolásra.

Ejtő vízvezeték állapotfelmérése

Az ejtő vízvezetékek kamerás állapotfelmérésének célja a csövek átjárhatóságának és a csöveken található repedéseknek, töréseknek, anyagkimaradásoknak a feltárása. A hibák időben való észlelése és javítása jelentős károktól kímélheti meg a lakóközösséget.

Az ejtő vízvezetékek állapotfelmérését első sorban az 1985 előtt épült többlakásos lakóépületek számára ajánljuk.

A Generali szerződött partnere, a Paner Kft., országosan vállalja a kockázatviselési hely teljes körű állapotfelmérését a kármegelőzési keret összegéig.

Paner Kft. hétköznap 8.00-16.00 között hívható telefonszáma: +36 70 433 0579email címe: info@paner.huweb: www.paner.huA Paner Kft. által alkalmazott Repipe Lining System technológiájával a csövek bontás nélkül teljes körűen javíthatóak. Amennyiben a Repipe Lining System technológiájával (az állapotfelmérésen túl) javítja is a lakóközösség a hibákat, a szolgáltató a kármegelőzési keret értékének megfelelő összegű engedményt ad a javítás díjából.

Érintésvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat, és az erősáramú berendezések tűzvédelmi felülvizsgálata

Az Érintésvédelmi felülvizsgálat az épület elektromos vezető elemeit vizsgálja, ellenőrzi, hogy az egyes elemek bekötésre kerültek-e az érintésvédelmi hálózatba annak érdekében, hogy ne okozhassanak áramütéssel járó sérülést. Erősáramú berendezések tűzvédelmi felülvizsgálata az épület erősáramú hálózatát, illetve az erősáramú berendezéseket vizsgálja abból a szempontból, hogy tűzveszélyt jelentenek – e vagy sem. Villámvédelmi felülvizsgálat az adott épület villámvédelmi berendezéseit és a környező épületeket vizsgálja. A villámvédelmi felülvizsgálat az élet – és testi épség védelme mellett a lakásokban lévő elektromos berendezések, számítógépek megóvását is célozza. A villámvédelmi felülvizsgálat hivatott például igazolni azt is, ha egy épületnek nincs villámhárítója és ugyanakkor nincs is szüksége rá.
A három felülvizsgálatot az 1985 vagy ezt követően épült többlakásos lakóépületek számára ajánljuk.

A Generali Biztosító Zrt. szerződött partnere, a TŰZKORONA Kft. országosan vállalja a kockázatviselési hely teljes körű érintésvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat, és erősáramú berendezések tűzvédelmi felülvizsgálatát a kármegelőzési keret összegéig. 
TŰZKORONA Kft. hétköznap 8.00-16.00 között hívható telefonszáma: +36 30 317 6568email címe: tuzkorona@gmail.comwww.tuzkorona.hu
A Kármegelőzési keret igazolás a biztosítási ajánlat megtételét követő 9 hónapig érvényes, tehát ennyi idő áll rendelkezésre a kármegelőzési tevékenységek elvégzésére. A kármegelőzési keret csak egyszer vehető igénybe, annak felhasználási helye megegyezik a Házőrző többlakásos épületbiztosítás kockázatviselési helyével.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Katt a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 9

Régóta nem értékelték ezt a posztot. Legyen Ön az első.

Ha hasznosnak ítélte ezt a bejegyzést...

Ossza meg barátaival is!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments